Mitt livsmotto

så sant
Mitt livsmotto

 

Det er vel noe av det jeg opplever i vår verden, som ganske så fraværende, disse orden på bildet over her!

Det har blitt en verden styrt av penger og likegyldighet. Min mamma sa ofte at det er viktig å bry seg om og ikke med… Jeg forstod ikke det da, for da syns jeg alt var teit det mamma sa. Foreldre var alltid så teite og rare og brydde seg litt for mye…. og gamle var de også ;O)

Det er ganske så stor forskjell på på bry seg om, bry seg med. Det har jeg fått erfare selv ja. Så til noe som har satt seg fast i mitt hjerte og hode. Jeg husker jeg var på kino, Saga i Oslo med klassen fra Bøler skole. Jeg var vel 13-14 år og vi skulle se en film som het Gandhi og den skulle vare i over 3 timer… hææ hva slags tittel er det, Gandhi, og se en film i 3 timer, det var lenge det… Vi fniste og lo, men var vel likegyldig for filmen vi skulle se. Vi var mer opptatt å få fri fra skolen, kjøpe noe digg (godteri) og at vi kunne gå i byen etterpå!!! Det var tider det i de gode 80 åra…. men ingen mobiltelefon. Hvis vi skulle si ifra hjemme, så måtte vi bruke telefonkiosk og ikke alle hadde tlf hjemme engang (ikke vi) så da måtte nabodama gå å ringe på døra og gi beskjed til mamma… Det var jo alltid stas å vanke litt rundt i Oslo by alene…. Kan faktisk ikke huske at vi ble fortalt at det var farlig å være i Oslo engang. Jeg opplevde heller ikke det. Jeg var heller aldri redd og vi snakket ikke om det var farlig eller ei! Det var jo byen vår, Tigerstaden som den nå heter. Nok om det. Filmen Ghandi… ja, jeg glemmer ikke den… Det var som om jeg ble dratt inn i en verden som jeg kjente!!! Jeg var fanget og tårene trillet stille nedover ansiktet mitt, der jeg satt i mørket med hele klassen rundt meg. Jeg i ett med filmen og tiden. De 3 timene gikk virkelig fort….. filmen fanget meg – Gandhi! Gandhi er en jeg har ofte i mine tanker, jeg ser hans kamp….  Jeg kjemper min kamp for rettferdighet i mitt liv og andres liv – hvordan barnevernet/vår stat begår maktovergrep på meg og mange mange familier.

Mahatma Gandhi en forkjemper

 

Et sitat jeg bruker ofte fra Gandhi:

Først kom tanken,så kom ordet,så kommer handlingen og det blir veien videre…..

 

 

mahatma-gandhi-1869-1948.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s