Julen er i anmarsj🧑‍🎄🎄💖 og alle virker så utrolige lykkelige selv om hele bakparten henger ute (ræva) 🤪😂🤣En må jo også passe på hvordan en utrykker seg også i disse tider 🤫

Jeg sitter her under solensrike🌴 med kaffen☕ og kjenner en bismak av mange følelser, sorg, glede, irritasjon og en medfølelse ja mye som foregår i meg 🤪 tenker på at alle skal være så utrolig lykkelige i førjulstid, er vi virkelig det nå i disse tider? Er vi så lykkelige som vi viser?

Strømmen er dyr, ved er dyrt, mat er dyrt, drivstoff er dyrt, tog er dyrt Ja alt har bare økt og økt Arbeidsløshet er stor, mange familier er splittet, barn er frastjålet sine foreldre / familien,gamle og syke sliter og fryser, alt for mange psykisk syke som ikke klare dette presset.Studenter med dårlig økonomi. Alt for mange som jager etter den perfekte gaven, gaven til den som har alt, å bytte penger 🤪ofte for ting vi ikke trenger og alt for mange bruker mer penger en de burde særlig i denne juletiden.Fattigdommen er stor Nå i Norge også 😭🧑‍🎄🎄🌟

Jeg er takknemlig over at jeg har et liv og kan feire jul med de jeg har rundt meg🎄🌴💝men det er et men….Ser meg rundt både her i Spania og i Norge det er mye av det samme, shopping, shopping og shopping mange stresser og styrer rundt og dette kaller vi tradisjon i forskjellige forkledninger 🧑‍🎄🎄😔😔

Det omgjøre å pynte finest, bake mest, gi finest gaver, strikke og sy gaver, lage gaver og julepynt, ha store selskaper, gå i teater og på julekonserter og julebord, lage mest mulig hjemmelaget mat, bake mest mulig sunnest. Vaske og pusse opp, pusse sølv tøyet som har ligget i skuffen siden forgi jul🤪ja mange pynter også juletre🎄 leeenge før jul, blir helt svett av detta jeg 🤪😂godt det ikke er meg 😁👍✨

Så er det alle mulig lys slynger som skal henges rundt hus og trær, julepynt med nisser og dyr både ute og inne. Det skal vises, koste hva det koster et ansikt utad at julen er så stor og viktig med alle de kostnader det gir selv om det svir🤪men svært få av oss er kristene, for julen handler om kristendommen 🌟 Vi er jo blitt drillet i at dette er viktig å feirer kristendommen, feire Jesus som ble født for leeeeeeeenge leeeeenge siden😏😂🤣🤔

Vi feirer altså en som ble født for lenge lenge siden 😁🤪

Dette er for meg litt rart det som vi driver med🤪 det feires en person som ble født for lenge lenge siden…det har blitt vår tradisjon dette er viktigere en å feire de som er her, vår egen bursdag at vi har fått enda et nytt år og lever 🥇 🎂🎉🎈Jeg kjenner mange som ikke feirer sin egen gebursdag engang😔 det er jo ikke så viktig sies det😔 Jo det er kjempe viktig det var da du fikk ditt liv🥇🎉🎂(hører til og med at en ikke skal spørre en kvinne om hennes alder)🤫Helt latterlig 😂🤪Vi er født når vi er født, basta 💃🕺

Poenget med julen er ikke hva vi gir til hverandre, men hvem og hva vi er for hverandre 💖

Familiene er viktigst sies det og alle skal vise at vår familie er best og lykkelig 😏Flott og bra for dem som har sin familie💖 men vi må ikke glemme alle dem der ute som ikke har noen familie, ikke har penger, ikke har ressurser til å bake, lage mat eller gi flotte dyre gaver, alle syke og gamle, alle de som sitter aleine i Julen, foreldre som har mistet sine barn, gamle som er syke, studenter langt hjemmefra. Ja det er mange ensomme og ulykkelige der ute 💔😔

Fattigdom er høy og det merkes på mange nå 😔Store Køer på Fattighuset. Jeg selv har vært der og vet hvordan det er å måtte få 1 krone til å bli 10 kroner😔og hvordan jeg skulle få mat på bordet og attpåtil skulle få råd til å kjøpe julegaver m.m🥺

Jeg har mange gode juleminner 🎄🧑‍🎄 var heldig å ha Bestefar fra landet som solgte juletrær på Torvet i Oslo og jeg fikk være med og at julegaver var ikke det som var viktigst, det var å bake og lage pepperkakehus med nabobarna, få være med å pynte med gammel julepynt, noe var arvet eller hjemmelaget fra oss barna.Lage sylte, kransekake og marsipan med farmor.Noen ganger gikk vi i kampen kirken så spiste vi grøt med mandel og den som fikk mandel fikk en liten marsipan gris 🐷, så var det tegnefilm klokke 3. Så Sølvguttene som sang julen inn klokken 5🧑‍🤝‍🧑👭👬🎄✨

Vi unga satt spent å så på juletre🎄 og julegavene 🎁 måtte pent vente til vi var ferdig med å spise, rydde og vaske opp.

Endelig så kunne vi begynne å lese opp gavene🎁 det ble avstemt hvem som skulle gjøre det 😁 1 og 1 gave så alle fikk se hva som ble gitt, det hadde vi tid til for det var ikke 50 gaver da Nei….. Kansje var jeg heldig få ski eller skøyter ofte var det lue,votter eller jakke klær jeg trengte 👍og litt tegnesaker kanskje en dukke eller dukke klær🖍️🎨🖌️eller et akebrett. En jul fikk jeg en liten symaskin av mamma og pappa åååå hvor lykkelig jeg ble og er for den bor faktisk hos meg enda 😁🎀💖

De siste 2O åra har julen tatt helt av…. handelsstanden har klart å få oss hekta, vi handler som aldri før, penga kastes ut og byttes, gavene bugner og vi sitter julekvelden i timesvis å bytter penger 💰enda manga har så dårlig råd eller får det etter julen😔🥶 Jeg har blitt fortalt at mange sier: uff det er alt for mye julegaver at vi må begynne flere timer før med gavene og kansje ta å gjemme unna julegavene til dagen etter ….🎁🎁🎁🎁🎁

Det er tilogmed viktig å ha pakke kalender før jul i 24 dager og gavene er blitt større å større🎁🎁🎁🥺 Tror mange føler et stort press her også, ikke slik som det var med bare en sjokolade kalender til unga, nei tilogmed de voksne unga får pakkekalender!!

Forbrukerøkonomer advarer mot å ta seg bedre råd enn man har under julehandelen, og mener alle har ansvar for å dempe gavehysteriet.

https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/dette-er-ekspertenes-julegave-rad/15296787/

Jeg liker juletiden/mørketiden🌟🎄🧑‍🎄🎀💖 kos å pynte og ha litt anderledes mat og kaker🍪🍩 at barna kan bake pepperkakehus og se tegnefilmer og få litt gaver. Det å være sammen gi hverandre kjærlighet og omtanke, spille et spill, se en god julefilm 💖 Skrive noen julekort eller 15🎨 Det er noe med den mørketiden og kunne nyte. Besøke familie og venner, men det å være impulsiv å besøk venner er også blitt borte, nå må en bestille time for å besøke folk, ikke bare å stikke innom for å si hei, som jeg var vant med🤪

Jeg personlige syns julen har blitt for kommersiell, blitt litt for mye av allt og litt vel mye kunstig og at vi må være så veldig lykkelige siden det er jul 😭 Julen er tøff og mange gruer seg, alt for mange som tar selvmord i denne juletiden💔 og nå som internett er kommet å blir, så vises alt av glam og jam og det kan være tøft for den som sitter der aleine i sin ensomhet eller i sorgen 😔💔

https://www.vertikalhelse.no/privat/helsemagasinet/n%C3%A5r-jula-er-noe-du-gruer-deg-til

Mange legger nå ut Finn-annonser og ber om et lite bidrag i en trang økonomisk tid. – Det er litt desperasjon, sier en alenemor.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VPg164/ber-om-hjelp-til-jul-paa-finn-ganske-flaut

Nå er jeg voksen💃 og kan se julen i et annet lys✨, jeg må innrømme at jeg føler meg lurt av det julen viser, jeg er ikke Kristen men som barn så ba jeg til Gud hver dag og etterhvert forstod jeg at det var falsk og kynisk dette gudebilde… Og jeg fikk heller ikke den hjelpen jeg ba om. Det fikset jeg selv 😁🤪💪og hvorfor skal jeg tilbe noe som ikke er ? Viktigere for meg å være et med menneske og gi fra hjerte💝 ikke fra hodet og prøve å være der for noen som trenger det lille ekstra, nærvær ✨💖

Denne artikkelen under her syntes jeg var smart og fin😁👍

Juletider: en kynisk overlevelsesguide

https://www.studenterspor.no/rettigheter-og-%C3%B8konomi/%C3%B8konomi/juletider-en-kynisk-overlevelsesguide/4843a

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s