Vår hund Sol har blitt alvorlig syk, hjertesyk- det er som livet stopper opp og frykten står på lur!

I dag var en helt vanlig dag i Spania- trodde vi! Trond, sol og jeg stod opp, spiste frokost og gikk tur i solen. Så hadde vi bestilte frisørtime til sol, hos veterinæren inne i den spanske byen vår. Sols pels var blitt så lang, hun så ut som en muppetshow figur.Vi skulle også sjekke hennes helse, da vi opplever at hun hoster og harker mye og i det siste har blitt verre også om natta m.m Bekymret var vi NÅ!

Sol har vært hos frisøren og blitt fjonget opp 💜

sol sitter nyklipt
Sol Therese Nymann ny klippt og fin ;O)

Så inn til dyrelegen som sjekket og lyttet på henne… ikke bra sa hun! Vi måtte inn å ta røntgen av henne. Stakkar Sol, måtte ligge på røntgenbordet, helt stille på siden, mens jeg måtte holde henne fast. Hun var redd og det var jeg også. Sol er jo som et barn for oss, hun er like mye verdt som et menneske, som et barn selv om hun blir behandlet som en hund! 

Fikk beskjed om å vente inne på kontoret til dyrlegen hvor vi skulle se på bildene i sammen, etter at hun hadde snakket med en annen veterinær. Bilde kom mens jeg satt og skalv…

sols røntgen.jpg

Jeg så bilde på skjermen og visste med engang at her var hjerte stort, tårene begynte å trille og Sol begynte å trøste meg…Wooow, hun er bare så god. Vi satt i noen minutter før veterinær kom tilbake. Tankene min gikk til Mamma, hun hadde også fått vite, for 19 år siden, at hun hadde et stort hjerte som vokste. Den gangen visste ikke jeg helt hva det innebar. Hun døde 1 år etter!

Så jeg ble redd, virkelig redd for å miste Sol, livet er for tøft og skjørt for oss nå, mye sorg og savn! Vi åpner hendene for at hun bli hos oss i mange år til. Please!

Min mamma sa alltid til meg: så lenge det er liv er det håp mocca

Veterinæren slo av lyset så vi kunne se på bilde i sammen, jeg sa: jeg viste og tårene rant i strie strømmer. Hun fortalt at Sol hadde en hjertesykdom og at vi skulle begynne med medisiner, som Sol voffsen må bruke ut livet, om det er 1 år eller 5 år, det vet vi ikke. Vi må prøve oss frem, se hvordan hun responderer på medisinen, se hvem som passer for henne og følge opp så hun kan få god livskvalitet fremover!

sols medesin.jpg

Veterinær trøstet meg med at hun nå vil få det bedre og at vi får håper hun vil få mange år til å leve med oss! For det er mye bra medisiner å få til hunder også, sa hun! Hun sa også at det var bra vi kom nå og fikk sjekket henne. For en vet aldri om hun kunne ha død i morgen, bare sovnet inn eller om 3 måneder, da dette er alvorlig med et voksende hjerte, vi så på bildet at det var stort!

Så gikk Sol og jeg til Trond som ventet på oss i bilen, tårene rant og frykten var med meg, hva om sol blir borte…. Jeg gråt over tanken og følte meg helt tom og redd. Dette vil jeg ikke klare nå, Nei, jeg orker ikke å miste Sol også. Tankene kom til Amina som ikke har sett Sol på over 2 år og dem er bestiser, Sol og Amina er som 2 søsken. Og savnet over Amina er utømmelig for oss!

Trond og jeg snakket om hvor rart det er, jeg kjøpte en hund Sol for 7 år siden og Sol har Artrose som meg, vonde hofter og skuldre, vi tar samme medisiner, hun har også mat intoleranse-  gluten og laktose, akkurat som meg. Så har hun nå fått en hjertesykdom som min mamma…Rare greier dette!!!

Ja, dette var vår dag i Casa Sol, hvor en dårlig nyhet kom, men er utrolig glad for at vi fikk sjekket Sol og fant ut av hvorfor hun hostet og harket sånn. Vi ska gjør vårt beste for at hun kan leve lengst mulig med medisiner, kost og det som skal til. Kanskje Amina får oppleve sol voffsen igjen, at dem  plutselig får sett hverandre igjen. Jeg lever i håper for jeg vet Amina elsker Sol og savner henne💜 Sol elsker Amina også 💜

amina og sol.jpg

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s