Tenner er dyrt og veldig vondt ;O(

 

Ja tenner er noe alle er glad for å ha og nyttige er de også…. Ellers blir det bare suppe å søl… Vi bytter ut tennene 1 – en gang i livet utrolig og kjekt men hvorfor kunne vi ikke ha fått en ny muligheten etter 50 da hadde vi fått et sett nye tenner ;O) billigere hadde det vært også, for lommeboka og meg ;O) 

En operert-munn

tenner

 

Tenk deg alle hadde gått litt tannløse, siklende og lespet, å spist suppe etter fylt 50 ;O)

 

En liten tann historie fra meg som ikke alltid er så glad for å gå til tannlegen og grunn er jeg har hatt så mye smertefulle opplevelser fra da jeg var jentunge hadde epilepsi som barn, spiste tabletter og hadde 24 hull i tenna som 7 åring…. ramlet i trappa hos farmor og måtte inn å operer fortenner. Så gikk det slag i slag hos tannlegen, mye inn og ut oss tannlegene-  Ikke pga mange hull men knekt tenner, spiste opp tennene/skar tenner, tannkjøtt betennelser/pyrea, måtte skjære ut alle 4 visdoms tenner, rot fyllinger. Så tann-feen ville ikke meg vel….

Godt ikke barnevernet viste noe om dette for da hadde jeg blitt tatt av barnevernet! For nå varsler tannlegene barnevernet og jeg er vel for gammel til å komme under offentlig omsorg….hmm eller ikke, er jo fanget av staten «diktatur» det er jo det samme……

Så plutselig her om dagen måtte jeg operer ut en Bro som ble satt inn for 7 år siden som hadde knekt etter at jeg spiste vaffel i Spania for noen uker siden….En bro skal holde tja resten av liv….men jaggu meg ikke når det gjelder meg! Det må ha vært store krefter her hos deg sa både Tannlegen og spesialisten ingen hadde opplevd maken og de begge har jobbet med dette i over 30 år!

Vi dro inn til Oslo til Oral kirurgi Stuge for å operere ut med borr og kniv og masse bedøvelse og blod som grugglet rundt i munn….Æsj! Var helt fortumlet når jeg gikk ut fra spesialisten, han fortalte at du må inn igjen å operere inn mer bein i kjeven om et par måneder, og la det leges et par måneder. Så operer inn noen titan skruer og så broen! Grøss!

Jeg kjente tårerne kom, dette gjorde jeg jo for 7 år siden også og nå er det på an igjen…. Grrrrr blir så lei meg, noe skal få mye smerte i livet!

Helt skeiv og hvit i fjeset og svett i panna tuslet jeg svimmel og tum peng pung ut fra Oral-kirurgen….Dette koster- tja en 30 lapper! Nede satt min kjære og sol voffsen i bilen og det varmet mitt hjerte for de 2 ♥♥ er såååå gode å ha i alle stunder. Så dro turen til hytta med kaffe drikking med sugerør he he sugerør og kaffe…Ny erfaring der og mye en skal lære…..Husket fort at når jeg jobbet på sykehjem så fikk de eldre ofte servert kaffe eller annen drikke med sugerør…..Så nå var min tid!

kaffe

Mens jeg satt hos tannlegen kom mine tanker selvfølgelig til Amina og hvor forferdelig denne smerten er å ikke kunne være sammen med sitt eget barn. Summen av denne opplevelsen over og det å miste sitt barn.  Smerten i munn går fort over men tapet, sorgen over min datter går ikke over…… ;O(

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s