Litt Notalgi – Tv serien kojak satt igang minner fra min barndom, etter sjokket vi opplevde i EMD i Strasbourg 17 oktober med Trudy Lobben mot Norge ;O(

Ja gubben og jeg har snakket om at vi må prøve å se på de små positive tingene i livet som kan holde oss opp. I denne vonde tøffe tiden som vi er blitt offer for, med alle menneskerettighets brudd som begås i vårt Land og i verden, rett foran «snuta»vår…….Barn som blir tatt i fra deres foreldre, korrupsjon, løgn og fanteri! Mens verden går videre som om ingenting skjer!

«Den som sover i demokrati, våkner opp i diktatur»

Trond, sol og jeg i Strasbourg

Har nå vært i Strasbourg å overværet maktarrogansen til den offentlige elite. Vi var sammen med 30 andre flotte mennesker som kjemper for rettferdighet og at sannhetene må seire! Hvor han Norske Regjerings Advokaten stod der og bresket seg som en gammal hanekylling….,med nesa i sky og prøvde å kneble 17 Dommere fra forskjellige land!

17 dommere +

 

Vi begge er i sjokk, 1 uke etter Trudy lobben satt der alene med sin Franske Advokat- mot Norge, Regjerings Advokaten med sine 8 lakeier og over 100 offentlige ansatte betalt av oss skattebetalere, som dere ser under her, det bare strømmer på….For er skuespill og en maktarroganse har jeg aldri før vært vitne til, løgner og et spill fra ende til annen! 

 

Etter dette tok vi 3 Trond, sol og jeg en liten ferie til Andorra et lite paradis. Et sted vi ønsker å dra til når Amina har kommet hjem igjen til oss 3! Deretter tok turen oss videre til Spania Casa Sol, for å synke ned, få ro i hodet, kropp og sjel, til vår sak for tilbakeføring som skal opp i Fylkesnemnda igjen før jul! Gruer meg virkelig folkens….

Det var Friskt og regnfullt her i dag og hva er vel bedre en å slenge seg her i sofan med kaffe, sjokis, se på tv her i Spania en regnfull dag! Og noe så Nostalgisk som Kojak krim fra 70 tallet, ja du leser riktig Kojak hi hi for dere som husker eller er gamle nok ;O) 

kojak.jpg

Da kom det frem gode barndoms minner i meg- Hjemme i stua hos mamma og pappa med Kojak på skjermen, en stor brun TV fra Tanberg, min pappa hadde jobbet der, så vi hadde faktisk farger -TV den gangen på 70 tallet! Så hadde vi en sånn nesten hjemme strikket sofa i beige og brun med heklede puter fra farmor og bilder med sauer og kuer som min mamma hadde brodert engang og sånne broderte klokkestrenger ja det var fullt på den  blomstrete tapetserte veggen vår.Så bilde med elg i solnedgang det hørte også med i stuene den gangen, messing og plast blomster rundt om, vegg til vegg teppe i grønn filt, som vi fikk brennmerke på knæra av…..Så et lang håret gulbrunt hekle teppe under sofaen, som min kanin Snurre sprett neste hadde spist opp…Ja og Snurre skulle egentlig ha blitt en liten søt kanin sa damen i dyrebutikken på Grønnland da mamma og jeg var der å kjøpte han.

Sånn så min søte lille kanin ut he he  ;O)

stor kanin

Han ble vist en sånn belgisk kjempe som jeg måtte bruke hundesele på….han var større en hunden vår Maika. Den søte lille selen vi hadde fått av butikk dama passet ikke Snurre gutt nei!Dyr hadde vi hele tiden marsvin, hvite mus, et søt lite hamster som het muffe og fisker i bolle ja det tok aldri slutt med dyr hos oss!

Mocca og geita.jpg

 

Pappa reiste en del mens mamma hadde som hobby å pyntet hus og male kjøkken fra brunt til grønt og til knall orange…he he og lage snitter….det er sånne  loff brødskiver delt på skrått som en trekant og med masse reker, eggerøre med laks og kabaret.Dette var mammas store lidenskap! Hun hadde strengt husmor budsjett! Jeg pleide å se pappa skrive i et sjekkhefte fra Kredittkassa, hva mamma fikk og brukte penger på….

pappa sjekkhefte

Vi hadde også en sånn en negerdame på veggen som pappa hadde kjøpt på en av sine utenlands reiser og en elefant familie i Mahogni- Mamma elsket elefanter så derfor en Mamma elefant, pappa elefant og 5 barn som stod teak seksjonen vår i stua, som jeg pleide å smøre inn med Jo-ni møbelpuss på søndager.

Vi unga pleide å kle oss ut med mammas klær og kjøre bilbane på soverommet til mamma og pappa. Pappa hadde bygd en seng til dem to og som kunne heises opp i taket og under der et bord som vi unga kunne bruke, der var det også en bilbane wooow det var så stas… Vi hadde mange nabobarn på besøk selv med den lille leilighet på 67 kvm på Ulsrud i Oslo.Så føltes alt så stort. Min mamma elsket besøk og mennesker!

Ja barndomsminner trillet frem i meg, da Kojak dukket frem her på skjermen i Spania… Ja minner fra mine foreldre, min mamma og pappa. Husker også at mamma ga meg et sånt Kojak belte i plast med bilder av han på, belte med røde «lollipop» kjærlighet på pinne. Jeg var så glad i dette belte og brukte det masse, helt til det ble brukt opp. Hæææ må le her jeg sitter å skriver… bilder av en flintskallet mann med kjærlighet i munn…..Mens modern gikk med sin stor bremmede hvite hatt, med store solbriller og hippi kjolen…. Ja de gode barndomsminnene kommer når en minst aner….

kojak belte

Ja det var i 70 åra, minner både på godt og vondt! Historier er godt for oss alle i våres egen historie bok. Alle har vi en historie i bagasjen, derfor desto viktigere at barna får være med sine  foreldre – sin mamma og pappa, besteforeldre ja hele familien! Det at barna har sin familie som kan fortelle historier videre fra sine forfedre er viktig. Da kan historier fortelles videre til neste generasjon osv osv  Husker selv farmor, farfar og bestefar på landet og deres historier, det var så gøy å høre, jeg satt der med store øyne å lyttet til dem.Den dag i dag så tenker jeg på dem alle og deres historie. Vi alle har våre historier…..

For hva skjer nå barna ikke får historie med sin familie? Blir identitetsløse og forvirret! Min bror ble det……Han fikk ikke oppleve sin pappa ei mamma så mye i sin barndom pga barnevernet fjernet han fra oss. Så han valgte bort livet tidlig….

Så her lå vi i sofaen i Casa Sol med Sol voffsen, kaffe, after Eight å så på Kojak mens Helgenen- Simon Templer var neste på programmet…Vi humret godt! Så ble det Vafler til middag for klokken ble godt voksen etter vært….

Ja så Kojak på skjermen skapte litt nostalgi og humor i dagen vår….. og gode minner fra min mamma og pappa som gikk tidlig bort men som virkelig lever igjennom meg …….

Etter Kojak…

Helgenen med Simon Templer

helgenen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s