Vi voksne må vise vei så barna får lære om sine følelsene og la de få lov å ha dem! Jeg har ropt fra mitt hjerte i 5 år….la min datter få satt ord på sine følelser….Hjelp henne på veien, det er nå hun virkelig trenger å få satt ord på sine indre tanker og følelser om hva hun opplever. Mamma og storesøster/fostermor er i en konflikt og lille meg må velge lag! Hun sitter i en lojalitets konflikt.Hva gjør ikke dette med henne og hennes hjerne? Det er som kniver i mitt hjerte for ingen ser henne! Neida barnevernet, fylkesmann, fylkesnemnda og fosterhjemmet ignorerer henne og de vill ihvertfall ikke høre på meg….;O( Har lagt til 2 bøker under her som er flotte verktøy til å forstå, lære både små og store om sitt følelse liv! Dette til oss som har barn, jobber med barn og ja alle som interesserer seg for barna av vår fremtid Les, nyt og sett deg på barnet side ;O) Vi alle trenger å lære mer om barna våres for å kunne forebygge, hjelpe de på veien. Så de kan være rustet når de kommer ut i den store verden! Barnas indre stemme trenger å blir hørt. Når de er under barnevernet er det som om barna ikke trenger å bli sett eller hørt….;O( Men da er det jo ekstra viktig å få satt ord på nettopp de følelser som savn, sinne frustrasjon, sorg ja følelse registeret er stort og ganske så komplekst! Å i pubertetsalder så hopper alle hormoner rundt som små ping pong baller…. hit og ditt….Det er ganske så utfordrene for ungdommen…ja selv for oss voksne rundt! Viktig at vi foreldre/voksene er der, lytter og ser dem! Alt for ofte kan det være for det seint! Vi ser og hører om så mange barn og unge som får depresjon, har angst, fått posttraumatiske stresslidelser ja liste er laaang….»Depresjoner er meget hyppige i befolkningen, mellom seks og 12 prosent har depresjon til enhver tid. Betydelig flere rammes en eller annen gang i løpet av livet. Depresjon gir både kroppslige og psykiske symptomer»fra helsedirektoratet link under her. Så for ikke snakke om alle selvmordene rundt barn og unge…..Grøss og gru der er det mange skjulte tall… Vi får stå der rustet å sterke for barna.Det finnes alltid et barn som trenger oss ;O)

Ja hva er det barna og de unge føler? Vi voksne må hjelpe dem på veien for å føle….

hva-er-det-jeg-foler

Det finnes én foreldreaktivitet som har enorm betydning for hvor ditt barn ender opp i livet – yrkesmessig, akademisk, sosialt og emosjonelt. I denne boken forteller professorene John Gottman og Frode Thuen hva denne aktiviteten går ut på. Metodene i boken er basert på John Gottmans forskning, slik den blant annet ble presentert i boken Hjerteforeldre. Forskningen viser at barn som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet.

Mange foreldre er usikre på hva de skal gjøre når barn gir uttrykk for emosjoner som sorg, sinne eller redsel. Denne boken gir dem et verktøy til å gjenkjenne og forstå slike vanskelige følelser, og vitenskapelig underbygde råd og strategier som viser hvordan man hjelper barn med å håndtere dem.

Hva er det jeg føler er en nyttig veileder for foreldre, omsorgspersoner, lærere og andre som vil hjelpe barn.

Boken er systematisk oppbygd og veileder leseren steg for steg. Én seksjon handler om spedbarns- og småbarnsperioden, mens et nyskrevet kapittel av professor Frode Thuen gir råd om emosjonstrening av eldre barn og ungdommer.

Les denne om Psykisk helse!

https://helsedirektoratet.no/folkehelse/psykisk-helse-og-rus/angst-og-depresjon/depresjon

Så har vi denne om Drømme løven – nydelige bøker for de litt mindre om deres følelser….

drømmeløven

 

Drømmeløven er en av sju bøker for barn om helt vanlige følelser. I bøkene møter vi Jenny, som er en jente som går i barnehage og tøykaninen hennes, Jakob.

I denne boka utforsker Jenny og Jakob det å være modig og det å være redd.

Jenny og Jakob bøkene er en morsom serie for alle barn, som fokuserer på følelser og tanker – helt vanlige følelser og tanker! Bøkene tilbyr barna et språk for å snakke om følelser, og gjennom samtale om bøkene kan de voksne rundt barna hjelpe dem å forstå følelsene sine. Bøkene er også ypperlige verktøy for pedagoger, som ønsker å jobbe med forebyggende psykisk helsevern for små barn.

I likhet med de andre bøkene i serien om Jenny og Jakob er det en faktatekst bakerst i boka, skrevet direkte til barna, om følelser. Faktateksten forklarer og setter ord på temaet som blir tatt opp i fortellingen. Kombinasjonen av fortelling og fakta formidler kunnskap om temaet på en god måte for små barn. Helt til slutt er det en fagtekst til de voksne. Her er det informasjon knyttet til hver bok og hvert tema, tips til hvordan en kan snakke med barn om akkurat dette temaet, ting det er viktig å tenke på når man skal snakke om akkurat disse følelsene, og forslag til hvordan bøkene og tekstene kan brukes i hverdagen.

Serien om Jenny og Jakob er skrevet for barn i barnehagealder og i småskolen.

Arnhild Lauveng har skrevet og illustrert bøkene. Hun er spesialist i klinisk samfunnspsykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s