Ja så sant som Han Advokat Øistein Schønsby forteller i artikkelen under her! Jeg vet mye om dette selv – egen erfaring ;O( Livets skole som det blir sagt, mer å lære i dette forfærdelige en på universitetet og i bøker! Men som igjen har gitt mye smerte og sorg! Få som tar meg alvorlig eller respektere meg, jeg har ingen tittel eller jo i mitt tilfelle…..Mor med dårlig omsorgsevne/ dårlig foreldre ferdigheter og Psykisksyk??? Dette er mitt stempel for livet.Ikke noe å rope hurra for….. Jeg blir sett på som farlig/skadelig for min egen datter av Barnevernet og min egen Eldste Datter/fostermor…..WooooW helt tragisk! Basert på løgner, synsinger, troinger ….Ingen som sjekker sannhets gestalten her NEI!!! Ja ja nok om det! Blir glad og varm om hjerte når jeg leser om at flere som våger å fortelle sannheten om denne «hemmelige virksomheten som han så fint beskriver her under.Flere å flere våger å stå frem og Varsler om alle disse Maktovergrepene, men fortsatt er det alt for mange ikke våger pga karrière, penger osv….. Det er ikke tid til å vente i 20-30 år til barna våres er voksne eller døde ;O( Barna trenger oss NÅ! Det er alt for mange som har blitt offer for denne makten barnevernet har og hvordan de ødelegger, traumatiserer barn og deres foreldre.Det er en tortur jeg ikke ønsker flere skal måtte oppleve! Det tas liv -selvmord etter år under denne alvorlige makten de ansatte i barnevernet bedriver og med god hjelp fra Fosterhjemmene! Dette må stoppes NÅ! Varslere må frem, våge å si sannheten! Oftest så har vi foreldrene så lite innflytelse vi er jo «fienden» Ja tenk vi er fiender, da vi ønsker å se barna våres eller ønsker at de skal bo hjemme….Dette er sykt! Vi har noen som står frem og viser til sannheten som; Marius Reikerås- menneskerettsforkjemper, Rune Fardal I Familie kanalen, Gro Hillestad Tune -Advokat, Øisten Schønberg – Advokat, Terje Torgerstuen- Psykolog , Per Einar Guthus, Sverre kvilhaug -Advokat, Einar Salvesen Psykolog spesialist , Joar Tranøy – Psykolog, Venil Katharina Thiis Advokat, Advokat Sylte, Ole Andreas Trana-Advokat, Erlend Liaklev Andersen-Advokat, Jane Kile i fokus på barnevernet, Raymond Skorstad -Barnes Beste, Ken Joar Olsen, Preben kløvfjell – Advokat, Marianne Haslev Skånland- Proffesor, Ragnhild Elisabeth Pedersen -Psykolog. Ja det er mange mange flere nevner bare de jeg kommer på i farta! For å ikke glemme alle de flotte som er rundt i gruppene våres på Facebook. Heia dere stolt over at dere står frem å viser dere. Det er mange som viser til sannheten om den urett familier på familier er blitt offer for! Nå MÅ flere våge å stå i Stormen, vise at vi har en påla, stå der rakrygget! Ikke la oss skremme vi vet selv hva sannheten er! Ikke la diktaturene ta tak…den som sover i Demokrati våkner i diktatur, Trist men sant! Så våkn opp kjære medmenneske, så vi kan få reddet flere liv i fra disse Dysfunksjonell personene med alt for stor Makt i barnevernet! Varslere stå frem dette er i kjærlighet for våre Barna og deres fremtid. Tåper formerer seg når de Vise er tause -Nelson Mandela

Nelson Mandela

Er barnevernet maktesløst?

Av øistein schjønsby

LESERBREVFor meg synes barnevernet å være en stat i staten og en etat som driver med hemmelig saksbehandling  og etter egne selvoppfunne regler som ikke lar seg motsi på skikkelig måte. Ordningen med sakkyndige som barnevernet selv finner og betaler, – hva tror du slike sakkyndige sier om foreldre som barnevernet krever å ta barna ifra?

Sakkyndige som ikke er enige med barnevernet, får de jobb etterpå av barnevernet? Hva tror vi? Min erfaring fra mange år som foreldreadvokat, – når sakkyndige motsier barnevernet så vinker vedkommende sakkyndige farvel til flere jobber. Det later til å være en mengde sakkyndige som er villige til å ta jobber for barnevernet, og fylkesnemnd og tingretter lytter alltid til de sakkyndige. I virkeligheten i norsk barnevern er det barnevernet selv og de sakkyndige som bestemmer alt i en sak. Og i slike saker blir det alltid slik barnevernet vil fra begynnelsen av. Se bare på statistikken.

De sakkyndige bruker stor fantasi når de beskriver foreldrenes (manglende) evne til selv å sørge for sine barn.  «Manglende øyekontakt med sine barn, tom pilsflaske på salongbordet, for liten kognitiv evne (for lite intelligens) rot på badet, for liten matpakke i barnehagen,» Det finnes ikke grenser for beskrivelser, alt sammen for å grunngi hvorfor
foreldrene må miste omsorgen for sine barn. Og barnevernet undersøker aldri om familie kan være fosterhjem- jf. forskrift om fosterhjem § 4: Barnevernet skal – jeg sier skal – undersøke om familie kan være fosterhjem.

Og fylkesnemnd/tingrett skal de godta barnevernets påstander om at familie ikke kan være fosterhjem,? Nei, denne påstanden fra barnevernet skal fylkesnemnda/tingretten vurdere, ikke bare barnevernet selv.

I et nøtteskall: Vi må se til å ta makten fra barnevernet og dets hemmelige virksomhet som de henviser til – «taushetsplikten»- som  egentlig skal være av hensyn til barnet, men som virker av hensyn til barnevernet, så ingen kan kikke dem i kortene.

«Vi må ha et barnevern» sier mange, Joda, men loven må følges, – av barnevernet også.

Og det gjør ikke barnevernet i dag.

Øistein Schjønsby

Advokat i barnevernsaker i 40 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s