I morgen kan Norge få så hatten passer sa Jan Simonsen i går! SÅ i dag skal det skje…….Jeg håper alle som er og har vært involvert i denne menneskehandelen med fabrikkerte løgner om foreldrene må stå til ansvar for sine handlinger mot flere tusen uskyldige mennesker. Barna våres er blitt frarøvet sine foreldre og resten av familien pga av denne makten vår stat tillater barnvernet og deres hjelpere fosterhjemmene/institusjonene, private aktører! ja følg pengene….. ;O(

I morgen kan Norge få så hatten passer

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) skal ta opp norsk barnevernspraksis på et møte i morgen, 28. juni 2018. Foto: AFP / Frederick Florin

Norge bryter menneskerettighetene når barnevernet tar foreldrene fra mange barn, begrunnet med at foreldrene har «manglende omsorgsevne» og ikke med at foreldrene har vist grov omsorgssvikt. Det mener mange europeiske politikere som de siste årene har protestert mot den norske praksisen, som også har rammet deres egne statsborgere bosatt i Norge. I morgen skal Europarådets parlamentariske forsamling behandle en resolusjon fra sosialkomiteen, som går inn for en helt annen politikk enn den som følges i Norge.

Mellom linjene oser rapporten fra den parlamentariske forsamlingens sosialkomite av kritikk mot Norge, og det er ventet at denne kritikken kan komme til overflaten under debatten. Norske politikere i Europarådet har forsøkt å slukke brannen, skal vi tro Stortingets hjemmeside. Om de har klart det vil dagens debatt vise.

Som ledd i arbeidet med rapporten «Striking a balance between the best interest of the child and the need to keep families together» var forfatteren, Valeriu Ghiletchi, i Norge på informasjonsinnhentingsreise i mars i år. Han var særlig opptatt av den delen av barnevernet som omhandler omsorgsovertakelse, skriver Stortinget. En av Norges fremste kritikere av barnevernet, professor Marianne Skånland, er svært fornøyd med rapporten, men mener at tittelen er misvisende siden den antyder en konflikt mellom barnas interesser og det å holde familien sammen.

Utvalget bekrefter at barn har rett til å bli beskyttet mot alle typer vold, misbruk og forsømmelse. Men det slås fast at de også har rett til ikke å bli skilt fra foreldrene sine mot sin vilje, unntatt når det er absolutt nødvendig for barnets beste. Mye av kritikken mot det norske barnevernet er nettopp at barn blir fjernet fra sine foreldre selv om det ikke er absolutt nødvendig, på svært tynt grunnlag, ofte eksempelvis fordi barna mangler øyekontakt med foreldrene eller at foreldrene virker nervøse under lek med barna, når representanter fra barnevernet er i leiligheten og observerer.

Europarådskomiteen mener at barnevernet må gi den nødvendige støtten til familier på en riktig og positiv måte med sikte på å unngå nødvendigheten av vedtak om omsorgsovertagelse i første omgang, og tilrettelegge for familiesammenføring så snart som mulig. «Dette inkluderer behovet for å bygge bedre samarbeid med foreldrene, med henblikk på å unngå mulige feil basert på misforståelser, stereotyping og diskriminering, feil som kan være vanskelig å rette opp senere når tilliten er gått tapt,» skriver komiteen i rapporten.

annonse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Siste Monichaner

Menneskerettighetsforkjemper

De Bortgjemte

og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom

TRUDE HELÉN HOLE

Highly respected Norwegian author, journalist, artist, sommelier and lecturer

Arctic Free Speech

Hvem, hva, hvor og hvordan? Journalistikk slik jeg har skrevet det!

Psykopatene blant oss

Det beste våpen mot psykopaten er kunnskap!

Stepappahjerte

Hele Norges stepappa blogg

Wings of the Wind

Est. September, 2009 - ReEst. April, 2010

Barnehageopprøret

#egentlig #faktisk #uforsvarlig

Carstens Design Nettbutikk og studio

Det gode liv skaper du selv, vi bidrar gjerne

ME-foreldrene

Sammen for ME-syke barn og unge

Serenity Siren

- mental illness warrior

Aprodop:

Apropdop: En blogg apropos dop. Om rusomsorg, narkotikapolitikk og mye,mye mer

Motiverte Mammaer

motivertemammaer@gmail.com

Siste Monichaner

Menneskerettighetsforkjemper

De Bortgjemte

og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom

TRUDE HELÉN HOLE

Highly respected Norwegian author, journalist, artist, sommelier and lecturer

Arctic Free Speech

Hvem, hva, hvor og hvordan? Journalistikk slik jeg har skrevet det!

Psykopatene blant oss

Det beste våpen mot psykopaten er kunnskap!

Stepappahjerte

Hele Norges stepappa blogg

Wings of the Wind

Est. September, 2009 - ReEst. April, 2010

Barnehageopprøret

#egentlig #faktisk #uforsvarlig

Carstens Design Nettbutikk og studio

Det gode liv skaper du selv, vi bidrar gjerne

ME-foreldrene

Sammen for ME-syke barn og unge

Serenity Siren

- mental illness warrior

Aprodop:

Apropdop: En blogg apropos dop. Om rusomsorg, narkotikapolitikk og mye,mye mer

Motiverte Mammaer

motivertemammaer@gmail.com

%d bloggere liker dette: