Før i tiden- En spesiell opplevelse fra meg mamma/mommo med 4 ganske så stor barn,og har fått 4 barnebarn underveis……

ole dole doffen

Ja noen tanker fra meg som var ute på Shopping i går og skulle se på bursdagsgave til mitt minste barnebarn 2 år! Jeg hadde sett for meg noen sånne plast-dyr, da jeg vet han elsker dyr og tenkte det vil jo være lærerikt og morsomt ;O) Tenkte på hvordan mine barn elsket å leke med sånne små plast dyr;O) Fint å bli kjent med dyr og lære navn og hva de sier også tenkte jeg : møbævrinskgrynt osv…..

Mommo som jeg er, tuslet rundt i lekebutikken og ble faktisk veldig overrasket over hvor mye leker det var og jaggu meg dyrt også….også var det  alders grenser på det meste…! De dyrene jeg tenkte på var det 3 års grense på! Hmmm lurer på hvordan mine barn hadde overlevd å leke….Pytt pytt det var andre tider det!!! spurte hun jenta som jobbet der hvorfor og hvor hun la ut om bein som kunne knekke og få i halsen osv osv…. «Faaaalig det sa han Ludvik»

Så Fikk jeg en ahha  opplevelse! Tittet på modellering eller modellvoks som det nå heter, tenkte åååå dette er jo så gøy! Alle barn liker vel det….  klemme og lage morsomme figurer og de hadde tilogmed former med dyr på! 

Kunne selv huske hvor gøy det var å lage forskjellig ting med unga ;O) det å klemme på modellering herlig følelse…. Kjente på barnet i meg her jeg tuslet rundt, hadde så lyst å leke selv hi hi  og lage dyr i former…Jeg spurte hun som jobbet der om det var noe spesielle som kunne passe best for han på 2 år? Hvor hun viste meg litt forskjellig men anbefalte helst den som var både gluten og økologisk og uten både det ene og det andre….Hva sa du sa du : glutenfri, økologisk modelleire? finnes det? Jeg lo ….og tenkte igjen, rart vi overlevd barndommen! Jeg fortalte hun jenta om at jeg syns alt er blitt så hysterisk ang barna…..Hun var helt enig med meg- ennå hun var ung- i 20 åra! De skal jo ikke engang leke uten å ha en sånn myk matte under lekestativene…. og klatre i trær får barna ikke lov til lenger… Ja ja barna er vist lagd annerledes nå! Mer skjøre …. Går mer i stykker nå til dags…….!

Ja ja kanskje jeg som begynner å bli gammel eller er vi blitt litt super forsiktige for alt , forsikring på alt….litt vel mye USA kanskje? Hmm men vi overlevde barndommen før også! Så lærer noen nytt hver dag…..

«Så var det gutten som ramlet ned fra et tre, men som ikke slo seg for pappan hans bodde i byen……» kokkoooo ;O)

 

2 kommentarer om “Før i tiden- En spesiell opplevelse fra meg mamma/mommo med 4 ganske så stor barn,og har fått 4 barnebarn underveis……

  1. Hei Monicha! Takk for i går! Fint å treffe deg og mannen din. Jeg beundrer styrken din og motet i slik forferdelig vond situasjon, og som har vart over lang tid. Det viser bare at du er en meget habil person og som kjemper for barna dine. Jeg blir så opprørt over denne umenneskelige behandlingen barnevernet bedriver overfor familier. Tenker at vi går mot en tid hvor alt blir forretningsmessig, til og med familien. Barn blir produksjonsfaktorer i Staten. Det er virkelig skremmende! Jeg ber for dere, og håper virkelig at saken din får et positivt utfall veldig snart! Stå på sterke kvinne! Med gode tanker fra Eva Margrethe❤️

    Likt av 2 personer

    1. Hei igjen Eva Margrethe.Tusen takk for dine varme ord og omtanke. Ja flott å møte deg og at våre veier møtes NÅ. Det er nå vi trenger hverandre og kan støtte å gi kjærlighet når nøden er størst. Det er ekstra viktig å vise at vi ikke støtter denne handelen som alt for mange barn blir offer for i vårt land! «Menneskehandel» Trodde aldri de ord skulle komme i min munn, at det faktisk skjer i Norge! Jeg grøsser og mitt hjerte gråter for alle de berørte familiene ;O) Takk igjen Eva Margrethe du er en engel som kom inn i vårt liv i går. Min mamma het forresten Eva Solvår , så navn søster dere. Ha en vakker dag og gode tanker om livet videre fra Trond og meg ;O)

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s