Hipp hipp hurra NÅ får endelig barnet komme hjem etter dette så alvorlig maktovergrep Haugesund barnevern/kommunen har begått! Hvor er politikerne,hvor er lovverket???Barnevernet er hevet over alle lover…..Dette tillater Norge! Er det et sånn land vi skal ha, at mennesker snart ikke våger å få barn i Norge? Og får de barn så må de flykte landet…. Foreldrene er tydeligvis ikke bra nok lenger,men fosterforeldre er bra nok….? Hva er forskjellen? Jo de får penger oppi mot 500 000,- i året +++ og er nyttige idioter for barnevernet, så da gjør de en bedre oppgave med barna, tror barnevernet!!! Men Nei det er helt feil….. kjærlighet kan ikke måles i penger og det biologiske-båndet er sterkere en alt!

Full seier for foreldrene i barnevernssaken fra Haugesund

Haugaland Tingrett er krystallklar og gir foreldrene medhold i å få tilbake barnet sitt.

Det kommer frem etter at saken ble behandlet i Haugaland tingrett for en tid tilbake. Forrige uke kom dommen. Den er tydelig på at den lille guttebabyen har det best hos sine biologiske foreldre og at den må tilbakeføres dit.

– Eneste rette

– Haugaland tingrett har på ny gjort det eneste rette, nemlig å ikke ta kommunens begjæring til følge. Det er andre gang på i overkant av ett år Haugland tingrett ser helt annerledes på saken enn fylkesnemnda i Rogaland. Dette er betenkelig da den makt det ligger i et slikt vedtak kan påføre ikke-reparerbare skader. Familiens tilbakeførte barn har som eksempel fått hjelp knyttet til de traumer de har vært utsatt for under offentlig omsorg. Den urett som denne familien alt fra foreldrene til barna har vært utsatt for, må nå få sin avslutning, sier foreldrenes advokater Arnhild Skretting og Åse Langeland i en felles uttalelse.

TV Haugaland har i flere reportasjer skrevet om et foreldrepar på Haugalandet, som i lengre tid har kjempet en desperat og bitter kamp mot barnevernstjenesten i Haugesund om å få tilbake et av barna sine, etter at barnevernet i Haugesund hentet den nå to år gamle gutten kun én time etter fødselen. 

Etter å ha fått fullt medhold i tingretten i fjor, ble saken anket videre til lagmannsretten. Også her vant foreldrene frem. Saken ble deretter anket til Høyesterett som avviste anken. Dermed ble Haugaland tingrett sin dom fra mars 2017 rettskraftig og guttebabyen skulle tilbakeføringen av barnet skulle gjennomføres.

Barnevernstjenesten skapte usikkerhet

Kun få uker at dommen fra Haugaland tingrett ble rettskraftig anla imidlertid barnevernet i Haugesund en ny begjæring om omsorgsovertagelse av barnet. Den nye begjæringen ble behandlet i Rogaland fylkesnemnd 10. til 12. januar. Under behandlingen i nemda ble dommen tilsidesatt og tilbakeføringen a den lille guttebabyen stanset.

I slutten av mai ble saken nok en gang behandlet av Haugaland tingrett. Under behandlingen i tingretten var TV Haugaland, som eneste medie, til stede under deler av den lukkede rettsbehandlingen.

Dommen som nå er kommet er nok en gang knusende for barnevernet i Haugesund. Haugaland Tingrett slår fast at det var rett at saken ble behandlet på ny av fylkesnemda. Retten er imidlertid uenig i nemdas konklusjon. I dommen kommer det frem at barnevernet i Haugesund ikke har gitt nok støtte og veiledning til fosterforeldrene. Dette mener retten har ført til usikkerhet for barnet, som fikk fysiske reaksjoner etter samværene.

– Barneverntjenesten i Haugesund har med sin måte å håndtere saken på bidratt til å vanskeliggjøre en tilbakeføring som har vært rettskraftig avgjort ved kjennelse i Høyesterett. Haugesund kommune hadde gitt beskjed til fosterfamilien at de var så uenige i dommen at de skulle anke den. De kan derfor bevisst eller ubevisst ha motarbeidet prosessen. Haugesund kommune skremte fosterfamilien ved flere anledninger, blant annet ved at de ba fosterfamilien flytte ut av hjemmet to ganger, slik at barnet ikke kunne hentes. Dette medførte at fosterfamilien montere overvåkningskamera for å forhindre en eventuell kidnapping. Dette kan ha påført barnet traumereaksjoner. Haugesund kommunes iver i å vinne saken kan i verste fall ha medført at barnet har blitt påført traumer under offentlig omsorg, sier de to advokatene

God omsorgsevne

Dermed har, ifølge retten, samværet mellom barnet og foreldrene blitt svært vanskelig og har ført til at barnet har hatt problemer med å knytte seg til de biologiske foreldrene.

Under rettsbehandlingen fikk foreldrene gode skussmål fra barnevernstjenesten i kommunen de bor i nå. Da saken startet bodde foreldrene i Haugesund. De har senere flyttet til en annen kommunen, men saken har fremdeles blitt behandlet av Haugesund kommune. I domsavsigelsen kommer det frem at forholdet mellom foreldrene og barnevernstjenesten i Haugesund er så anstrengt og vanskelig at det er mistillit mellom partene. Retten anbefaler derfor at barnevernstjenesten i kommunen foreldrene bor skal overta tilbakeføringen. Retten slår fast at foreldrene har godt omsorgsevne og at tilbakeføringen av den lille guttebabyen skal gjennomføres.

– Det må stilles spørsmål ved barnevernsjefen i Haugesund og hennes ledergruppes håndtering av saken som inneholder alt fra tilbakehold av informasjon i retten til oppfordring til å undra seg en rettskraftig dom. Haugaland tingrett oppfordrer på grunn av håndteringen nå Haugesund kommunen om å overlate saken og tilbakeføringen til hjemstedskommunen til barnet. Det sier alt, sier Skretting og Langeland.

Les også hva barnevernet i Haugesund mener om saken:

– En svært krevende sak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s