Ny arvelov: Maksbeløpet for barna økes! Dette er jo helt absurd….hvorfor får en ikke lov å bestemme over sine egne penger å gi bort til den en eventuelt ønsker skal arve….Nå er det maksbeløp på 1 million pr barn,som de ønsker å øke til nærmere 2,5 mill pr barn! Hvorfor det? Dette er jo diktatur…hvor er demokratiet! Jeg selv har ikke ønske om at enkelt av mine barn skal arve meg! Da skal mine penger være bra nok etter år med konflikter,karakterdrap m.m….Jeg ønsker å forvalte mine penger til den jeg måtte ønske,og kunne gi det til den jeg syns fortjener det ,men Nei …Da bestemmer Norge alt over mine penger når jeg dør. Dette er et maktovergrep på den som har tjent å slitt for disse pengene! Jeg vet om mange som ikke hadde noen kontakt med sine egne barn og når foreldrene døde så kastet de seg over arven…..Da var pengene bra nok!

skrue

Ny arvelov: Maksbeløpet for barna økes

 Justisminister Tor Mikkel Wara har lagt fram forslag til ny arvelov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Justisminister Tor Mikkel Wara har lagt fram forslag til ny arvelov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
I forslag til ny arvelov øker regjeringen grensen for hva en arvelater er pliktig til å gi hvert sitt barn til 25 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Den såkalte pliktdelen skal sikre barna en viss arv, og i den nye arveloven skal fortsatt barna ha krav på to tredeler av det foreldrene etterlater seg. I dag er imidlertid maksimumsgrensen 1 million kroner til hvert barn fra hver av foreldrene. Med regjeringens forslag til ny arvelov økes dette maksimumsbeløpet til drøyt 2,4 millioner kroner med dagens sats i folketrygdens grunnbeløp.

– Lovforslaget er godt tilpasset dagens samfunn. Det er mer moderne og brukervennlig, og skal være lett å forstå både for profesjonelle aktører og for folk flest, sier justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

I forslaget har regjeringen skrotet forslaget i innstillingen fra Arvelovutvalget om å øke ektefellens arv fra dagens en firedel til en halvpart, skriver Rett24.

Lovforslaget innebærer i hovedsak en videreføring av dagens regler om arverett, men det er også flere endringer. Blant annet fjernes den særlige beløpsgrensen på 200.000 kroner for andre livsarvinger enn barn.

I tillegg skal man, i motsetning til før, kunne testamentere bort bestemte eiendeler, også om slike eiendeler er verdt mer enn arvingenes andel av arven. Arvingene må i så fall betale det overskytende til boet.

Ettersom lovforslaget inneholder regler både om arv og om skifte av dødsbo, erstatter den også skiftelovens regler om dødsboskifte. Skiftelovens regler om skifte av felleseie ved samlivsbrudd foreslås plassert i ekteskapsloven.

(©NTB)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s